Rantabulevardi

Hienoja rantamaisemia, merihenkistä virvoitusta ja ostoskeitaitakin tarjoaa Satamakatu ja sitä kummassakin päässä jatkavat polut. Tätä reittiä voi huoletta vetää monta kertaa eestaas: mieli lepää, ja kun alkaa hiukoa, voi helposti poiketa tankkaamaan matkan varrelta löytyviin pyöräilijän tankkauspisteisiin.

Kaskisten salmen puoleiset rannat ovat monin paikoin yleisessä käytössä, joten tilaa on piknikille ja uimisellekin, vaikkei virallista uintipaikkaa tällä puolen kaupunkia olekaan. Moninaisille ostoksille voit poiketa käsityöläisten tuotteita tarjoavaan Bladhin puotiin, saaristonkauppa Svenssille taikka kirppikselle, joita tämän reitin varrella on kaksin kappalein: Kirppis Loppis torin vieressä (ke+la+su 11-15), Rantakirppis Satamakatu 12 (la 10-17, su 11-17).

Turisti-info on kesäisin historiallisessa Bladhin talossa Satamakadun eteläpäässä: kesällä 2019 ma-pe klo 11.30-16.00 , la-su klo 11.00-15.00.

Bladhin talon tilat ovat myös vuokrattavissa kokouksiin ja juhliin. Varaukset ja hintatiedustelut Kaskisten kaupungilta.

Torinrannasta voi lähteä moneen suuntaan. Vanha kalaranta ja Myllyniemi pohjoisessa, Bladhin talo etelässä.

Vanhan Kalarannan kulttuurialueen läpi kuljetaan hiekkatietä Myllyniemeen, josta tarkemmin pohjoisten kohteiden esittelyn yhteydessä. Kalastusmuseo (kuvassa vasemmalla) on avoinna  16.6.-2.9.2018 la ja su klo 12-16.

Kaskisten Vanhalla Savustamolla tässä Kaskisten musiikkikesän maistiaiskonsertti. Paikkaa voi ihastella monien kaupungin tapahtumien aikaan, erityisesti perinteisillä Kalarantapäivillä heinäkuun alussa.

Kalarannan Vanhan Savustamon kesäkahvilasta saa leivonnaisia, lohivoileipiä, erikoiskahveja. Savustuspäivinä savukalaa. Lisää tietoa heidän facebook-sivultaan: Kalarannan Vanha Savustamo

Kaskisten salmen maisemissa mieli lepää, ja meri on käsin kosketeltavissa.

Myös kesälampaita voi käydä tervehtimässä. He asustelevat tämän reitin yhden majoituspisteen kupeessa. Vaaleanvihreässä rakennuksessa Bed&Breakfast-majoitusta, kysy 040 8274 279

Golffaamaan pääset ravintola Sinisen Hetken viheriöllä. Ravintolasta saat myös monenlaista einestä: lounaat, pitsat, alá carte. Myös majoitusta, savusauna, musiikki-iltoja sekä kokous- ja juhlapalvelut. Lisätietoja heidän facebook-sivuiltaan: Sininen Hetki tai nettisivuiltaan: Sininen Hetki.

Torin rannassa on kaupunginkirjasto – yhteinen olohuoneemme. Löytyy päivän lehdet ja paljon muuta lukemista. Kirjasto on avoinna päiväsaikaan ti-pe, tarkemmat ajat täältä: kirjasto.

Kaskisten vierasvenesatama on torin rannassa. Kahvilasta saa suolaista ja makeaa, ja samalla purjealuksista silmänruokaa. Vierasvenesatama Facebookissa: Vierasvenesatama ja kaupungin nettisivuilla: Vierasvenesatama

Rantalentiksen riemuihin voi sukeltaa helposti. Tarvitset vain pallon, jonka voit noutaa vierasvenesatamasta, ja pelikavereita. Samalla on käytössäsi yksi Kaskisten yleisöroskiksista.

Ruusujakin tulee vastaan.

Tältä laiturilta taikka sen vierestä moni käy uimassa. Muitakin vakipaikkoja on, vaikka virallista yleistä uimapaikkaa ei tällä puolen kaupunkia olekaan. Huom! Varothan rannoilla olevia mahdollisia lasinsirpaleita ja huomaa, että osa laitureista on yksityiskäytössä.

Meripelastajatkaan eivät ole kaukana: tässä laiturissa Kaskistenseudun Meripelastusyhdistyksen alus Pr Torbay. Yhdistys netissä: Kaskistenseudun Meripelastusyhdistys ja Facebookissa: Kaskistenseudun Meripelastusyhdistys

Tyylikkäästi entisöity Bladhin talo on kulttuurihistoriallisesti merkittävä käyntikohde. Talon edustalla oleva komea laituri on suosittu kalastuspaikka ja sopii myös piknikin viettoon.

Bladhin puodissa myydään uniikkeja paikallisia käsitöitä. Kesäisin se on auki turisti-infon aukioloaikoina. Bladhin puoti Facebookissa: Bladhin puoti

Bladhin talon pihassa on nätti kasvitarha, jota voi vapaasti käydä katsomassa myös talon olessa suljettuna.

Matkaa voi jatkaa Sisäsataman kentän läpi polulle, joka kulkee Anttilan asuntoalueen rantaa etelään ja vie lopulta saaristonkauppa Svenssille, josta voit ostaa melkein mitä vain. Kauppa on avoinna ma-la.

© Oy Alekser Ab ja Heli Österman 2018