Strandbanan

Vackra strandvyer och havsnära förfriskning erbjuder Hamngatan och stigar som fortsätter från dess båda ändar. Du kan utan bekymmer dra den här strandbanan fram och tillbaka många gånger: sinnet vilar och när du blir utmattad kan du lätt tanka dig vid tankningsställen som hittas nära stranden: Kaskö gästhamn och restaurang Blå Stunden.

Stränder vid Kaskö sund är i många ställen i allmänt bruk, så det finns plats att ha picknick eller simma i havet, fast där inte finns något officiellt simställe på den här sidan av staden. Du kan ta paus från cyklandet genom att spela strandvolleyball eller golf. 

Den historiska Bladhska Gården i slutet av Hamngatan i söder renoveras i år 2020. På Sjöbobacken i norr finns Fiskemuseum som är öppet på lördagar och söndagar till mitten av augusti.

Från torgstranden kan du ta dig till många håll: Sjöbobacken och Kvarnskatan i norr, Bladhska Gården i söder.
Via sandvägen genom Sjöbobackens kulturområde kommer du till Kvarnuddens spets. Fiskemuseum (i bilden till vänster) är öppet 13.6.-16.8.2020 lördagar och söndagar kl. 13-16, tel. 040-7287959
I Kaskö sundets vyer utstrålar havet och vilar sinnet.
Sommarfår kan träffas också. De bor som grannar till en av den här ruttens inkvarteringspunkter. Ljusgrön byggnad i bilden är Nina’s B&B.
Plan för strandvolleyball finns nära färjan.
Golfbanan hittar du från Blå Stunden.
Kaskö gästhamn finns på stranden under torget. Från kafét får du salta och söta läckerbitar och samtidigt har du segelbåtar som ögonfröjd.
Många simmar hos den här bryggan eller annanstans längs Hamngatan fast ingen officiell simplats finns på den här sidan av staden. Obs! Se upp för glasbitar och lägg märke till att en del av bryggar finns i privat ägo.
Sjöräddare är inte heller långt borta: här fartyget Pr Torbay, Kaskönejdens sjöräddningsförening.
Du kan fortsätta genom Inre hamnen till stigen som går genom Anttila området söderut. Slutligen kommer den till skärgårdsbutiken Svens där du kan köpa nästan vad som helst.