Yritys

Oy Alekser Ab (0656671-8) on monialainen perheyritys, jonka päätoimiala on taloushallinnon palvelut. Olemassaolomme tarkoitus on tuottaa palveluita, jotka auttavat eteenpäin. Yrityksemme toimipiste on Kaskisissa, rannikko-Suupohjassa. Asiakasyhteydet toimivat kaikkialle Suomeen. 

Alekserilla on voimassaoleva tilitoimisto- ja taloushallintopalveluita koskeva vastuuvakuutus. Haluamme omalta osaltamme olla mukana edistämässä myönteistä ja kestävää kehitystä niin lähiseudullamme kuin maailmanlaajuisestikin.

Oy Alekser Ab:ssa Teitä  palvelevat:

Heli Österman, palveluyrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja

KTM, lakiekonomi Vaasan yliopisto
sekä bc. Uitvoerend Dans, CNDD, Arnhem

Heli on toiminut Alekserissa palveluyrittäjänä vuodesta 2014 lähtien. Hän hoitaa taloushallinnon tehtäviä monipuolisesti juridiikan näkökulmia huomioiden. Toimenkuvaan kuuluu sekä talouspäällikkötason suunnittelutehtäviä että erilaisten organisaatioiden kirjanpito- ja reskontratehtäviä sekä avustamista hallinnollisissa asioissa.

Helillä on osaamista oikeudellisten tietolähteiden ja yrityksen ulkoisen laskentatoimen informaation hallinnasta. Lisäksi häntä innostaa yritystoiminnan kehittämisen eri aihepiirit sekä se, miten taloushallinnon prosessit ja informaatio voivat palvella kehitystyötä.

Kauppatieteen maisterin tutkinnon pääaineena Helillä on talousoikeus yritysjuridiikan linjalta sekä laajana sivuaineena laskentatoimi ja rahoitus. Opiskeluvuosiensa kesätöistä Helille kertyi kokemusta paikallispankin asiakaspalvelusta ja pankkien kirjanpitoon liittyvän ostoreskontran hoitamisessa. Muulla työurallaan hänelle on kertynyt käytännöllisiä ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä luovaan ajatteluun esittävän taiteen koulutuksen ja toiminnan kautta.

Jarkko Österman, toimitusjohtaja ja hallituksen varapuheenjohtaja

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (YJEAT), Atk-merkonomi (yo), MJK-instituutin laskentatutkinto

Jarkko johtaa Alekserin taloushallinnon palvelujen liiketoimintaa. Hän hoitaa monipuolisia taloushallinnon tehtäviä mukaan lukien sähköisen taloushallinnon prosessit. Jarkolla on pitkä, yli kahden vuosikymmenen pituinen työkokemus yritysten kirjanpitotehtävistä. Tuona aikana hän on jatkuvasti ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoaan alan ajankohtaiskoulutuksissa. Taloushallinnon töiden ohella Jarkko on ajoittain toiminut myös mikrotukihenkilönä.

Tarja Lehtonen, taloushallinnoija ja hallituksen jäsen

Liiketalouden tradenomi (AMK) taloushallinnon suuntautumisvaihtoehto

Tarja hoitaa Alekserissa taloushallinnon tehtäviä erityisalueenaan palkkahallinto. Tarjalla on pitkäaikainen kokemus ravintola-alan erilaisista palvelutehtävistä, mukaanlukien esimiestehtävät.

Yrityksen perusti vuonna 1986 nyt jo edesmennyt kauppias Risto Taimisto – Helin ja Tarjan isä – kiinteistöjen omistamisen ja vuokraamisen toimialalle. Vuodesta 2013 lähtien yritys on toiminut  pääasiassa kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden sekä muiden taloushallinnon palveluiden saralla.

Kaskisten Yrittäjät valitsivat yrityksen vuonna 2015 Vuoden Yrittäjäksi.