Mielenkiinto ja verkostot tärkeitä Micken yrittäjyydessä

By | 18.8.2020

Yrittäjän pitää tykätä siitä, mitä tekee. Olla kiinnostunut siitä, mitä yrittää. Tämä on kokki ja ravintoloitsija Michael Björklundin mukaan yrittäjyydessä kaikista tärkeintä.

Micke syntyi yrittäjäperheeseen ja sitä kautta kasvoi yrittäjäilmapiirissä, mikä helpotti yrittäjäksi lähtemistä. Kaikessa, mihin ryhdyt on aina omat ongelmansa, niin yrittäjyydessäkin, mutta yrittäjyydessä on Micken kokemuksen mukana myös vapautta, jota hän pitää arvossa.

Yhteistyön tekeminen verkostoissa muiden yrittäjien kanssa on tällä hetkellä yksi yrittäjyyden ajankohtaisista trendeistä. Toiset yrittäjät voi nähdä oman toiminnan täydentäjänä, Micke muistuttaa. Tällöin jokaisella voi olla mahdollisuudet tehdä sitä, mistä tykkää.

Yrittämisen rasituksista Micke palautuu saunassa. Hän unelmoi siitä, että voi vielä antaa lisää panostustaan suomalaiselle ruokakulttuurille. Hänestä tuntuu myös, että joku muukin johtaa sitä, mitä hän tulee tekemään, ei siis ainoastaan hän itse.

Kristiinankaupungin Elinkeinokeskuksen avoimissa ovissa keskiviikkona 12.8.2020 ahvenanmaalaista kokkia ja ravintoloitsijaa Michael Björklundia haastatteli Hippi Hovi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjistä.